Olej Perilla z Pachnotki, 50ml

Olej Perilla z Pachnotki, 50ml

Kod: EtjaOstatnia sztuka

19,90

Olej Perilla z Pachnotki, 50ml

 

Olej kosmetyczny z pachnotki - tłoczony na zimno. Zawiera kwasy tłuszczowe omega 3, 6 i 9. Działa hamująco na rozwój bakterii wywołującej trądzik młodzieńczy. Kwasy tłuszczowe ALA i LA działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej. Przyspiesza gojenie się zranień, oparzeń, odmrożeń. Hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych.  Olej wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając jędrność skóry oraz redukując zmarszczki. Doskonały do każdego rodzaju skóry. Świetnie nadaje się do skóry z alergiami.

Jak stosować olej perilla z pachnotki?

  • może być używany bezpośrednio  w 100% bez rozcieńczenia na skórę. Kilka kropli wcierać w uprzednio oczyszczoną twarz,
  • stosować do kąpieli w przypadku suchej skóry ciała. Do wypełnionej wanny 1/3 ciepłej wody wlać około 10 ml oleju (jedna łyżka stołowa). Kąpiel w delikatny sposób nawilży ciało nadając skórze elastyczność i jedwabistość w dotyku,
  • do pielęgnacji włosów - wcierać we włosy niewielką ilość, poczym zmyć olej łagodnym szamponem. Zapobiega rozdwajaniu się końcówek i łamliwości włosów.  Przenzaczony szczególnie dla włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi,
  • dodatek do kremów, balsamów,
  • aplikować na paznokcie. Wzmacnia płytkę paznokcia,
  • w połączeniu z olejkami eterycznymi tworzy doskonałą bazę do masażów leczniczych- przy nerwobólach, reumatyzmie i bólach pleców,
  • jego lekka formuła stosowana bezpośrednia na twarz zapobiega rozwojowi bakterii powodujących trądzik młodzieńczy.

 

Podmiot odpowiedzialny:

Etja s.c.
Łęczycka 29
82-300 Elbląg

 

 

 

 

 

Program lojalnościowy dla stałych klientów - zyskaj do 7%

Darmowa dostawa - przy zakupach powyżej 250zł i przy przedpłacie

Zapraszamy do dodania opinii o Olej Perilla z Pachnotki, 50ml

(5/5)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Zamknij